
Per què utilitzes fusta en els teus projectes?
Com hem comentat, estem motivats per la recuperació de materials tradicionals i per la sostenibilitat, als nostres projectes intentem introduir al màxim els materials com la fusta, realitzant majoritàriament els tancaments exteriors d’habitatges, tant en reforma com obra nova amb aquest material.
QUINA HA ESTAT LA TEVA EXPERIÈNCIA AMB ELKE?
Des de fa més de 8 anys estem treballant amb ELKE, des d’un primer moment ens va agradar la seva professionalitat, els tancaments practicables de fusta són els millors per respondre al que volem aconseguir. El servei que ofereixen des d’un primer moment és molt professional, des de l’elaboració de pressupostos, assessorament tècnic en tot moment i fins l’execució dels treballs amb els terminis que es fixen, els seus treballs i tracte personals són impecables i això ens dona una total garantia i tranquil·litat, fet pel qual prescrivim els productes d’Elke als nostres projectes.
PROJECTES REALITZATS AMB ELKE
RAMON ANDREU
I NURIA CANYELLES
Arquitectes
Ramon Andreu i Muñoz, Arquitecte per l’escola tècnica superior d’Arquitectura de Barcelona des de l’any 1989. Amb obra pròpia des de l’any 1989 i Núria Canyelles i Torrents, Arquitecta per l’escola tècnica superior d’Arquitectura de Barcelona des de l’any 1996.
Col.laborant des de l’any 1997 i la diferent especialització que tenim a nivell particular (construcció‐estructures i projectes‐urbanisme) ens permet ser complementaris i no posar limitació al nostre camp d’actuació en la nostra activitat com Arquitectes.
La nostra feina l’entenem com una resposta absolutament personalitzada per dos motius, el client (programa de necessitats, pressupost, terminis, etc…) i el lloc (entorns, orientació, topografia, etc…). És per aquest motiu que els projectes els realitzem amb un tracte molt directe i sempre buscant la millor resposta.
La nostra trajectòria fa que els clients vinguin al nostre despatx i volem ser els millors Arquitectes per ells…. però també volem tenir l’oportunitat… d’establir aquesta reciprocitat. És per aquest motiu que sempre fem una primera proposta dibuixada del projecte que ens permeti establir el diàleg de proximitat que cal tenir en una feina on la principal relació és la confiança.
Pensem que hi ha conceptes amb molta tradició, actuament poc valorats, però que motivats per una sostenibilitat esdevindran necessaris. Cal utilitzar materials (pedra, fusta, ferro, etc…) i arquitectures que tinguin la capacitat d’envellir entenent l’envelliment com un valor afegit, que no es pot fabricar perquè només existeix amb el pas del temps.
El nostre clima no ens permet utilitzar el mateix sistema d’aïllament pel fred i per la calor, la sostenibilitat no ha de ser el consum d’energia ecològica, més aviat ha de ser el no consum. Els edificis han de respondre energèticament amb un mínim consum.
A l’estiu la coberta amb un paviment d’acabat que actúa com una coberta ventilada, tradicionalment el que la coberta a la catalana aconseguia; ventilació i evitar guanys energètics. A l’hivern doble gruix d’aïllament tèrmic per damunt i per sota la làmina impermeable. Cal aconseguir la màxima inèrcia per evitar el consum.
Ens motiva pensar que hi ha una arquitectura senzilla, neta, que no està confrontada amb l’economia, que s’adapta al lloc i no fa massa soroll ni massa poc, ni aquest és desagradable, que per descomptat ha de resoldre les necessitats i alhora té la capacitat d’emocionar…. llavors … lluitem per arribar‐hi.
web : www.ram.cat



